19 april 2008

Skaljdjursorgie.

Jag är inne i en period där jag tycker nästan all mat är avskyvärt vidrigt. Kan inte med någonting som är halvfabrikat (knappt pasta). Det enda som duger är sushi, lammfilé, oxfilé, riktigt avancerade maträtter och såser som smakar som gud själv tillagat. Och ska det var husmanskost så måste det vara tex hemlagade köttbullar med dijonsenapsås osv. Jag har utan tvekan en finsmakare i magen.

Min störsa crave för tillfället är skaldjur. Därför så bestämde jag och min älskling oss för att ha en riktig skaldjursfrossa igår. Vi åkte till ICA Söder som är min favoritaffär, det går inte att få tag i så fina och goda råvaror på något annat ställe. Bäst på plocksmask. Dom har allt jag är sugen på, alltid.

Vi inhandlade färska räkor, färska blåmusslor, skagenröra, kräftchili-aioli (givetvis så var dessa "hemmagjorda" på ICA) bakpotatis, baguetter, aioli och stora gröna oliver fyllda med fetaost.

Sen lagade vi ihop allting, kokade musslorna i massa smaskig lök, persilja och vitt vin såklart. Sen var det bara att börja gotta. Det var helt FANTASTISKT! Jag kan inte ens beskriva hur gott det var. Lyckan var total hos mig och papi och vår gourmétbebis.




Får se vad det blir för smaskmat ikväll, kanske man skulle ordna en liten kräftskiva.

Mår i övrigt mest bra, idag är jag inge vidare rolig. Huvudet och skuldran gör ont och jag är trött men det går väl över.

Är i vecka 19 nu och det gick upp för mig att jag redan har gått nästan halva tiden på 40 veckor. Bebisen är ungefär 17 cm lång. Jag har gått upp ½ kg på 9 veckor. Total viktuppgång hittils ungefär 1 kg. Det kommer bli betydligt mer gissar jag. På tisdag har vi vårt ultraljud, ska bli helt sjukt kul. Då kommer vi kunna se vår bebis för första gången! :D

Vill passa på och ge cred till min älskling som är helt underbar. Could'nt wish for more. Han ställer alltid upp och vet precis vad jag behöver. Tack för att du finns världens mest underbara pojkvän.


Over and out, kika på bebisbilder på tisdag!

Inga kommentarer: