15 juli 2008

Måste bara säga att..

Coldplay - Viva la Vida är så grymt jävla bra.

Har haft ont i ryggen nu ungefär 5 veckor och varit till läkaren ungefär 100 ggr samt ultaljud på njuren. Inkompetenta och obrydda som de flesta inom sjukvården är så har de inte fattat varför jag har ont. Tydligen så måste man vara vääääldigt ihärdig när man är gravid och sjuk eftersom att alla krämpor och sjukdomar tydligen beror på att man är gravid. "-Hej Doktorn jag har brytit lårbenshalsen och har fått en såg i huvudet. -Ja det är för att du är gravid, helt normalt finns inget att göra". Inatt vaknade jag av att jag trodde jag det var dax att föda barn för jag hade så jävla ont. Så på morgonen bestämde jag mig för att gå till läkaren en sista gång innan jag amputerar bort ryggen på mig själv. Jag åkte till hälsocentralen och dom visste ju såklart inte vad det var men de skickade mig akut till förlossningen :S som tur var så hörde jag inga srikande soon-to-be-mothers då hade jag nog sprungit min väg. Jag fick träffa världens underbaraste läkare, hon var riktigt bra. Hon frågade: Har någon förklarat till dig varför du har ont? Öhhh nej sa jag. Då förstår jag att du är orolig. (no shit) Du har hydronefros. Det lät ungefär som att jag hade 3 månader kvar att leva så jag tog till lipen. Sen sa hon att det är helt ofarligt, En vidgning av njurbäckenet. På svenska: Bebisen/livmodern trycker på min urinledare och skapar ett "stopp" som sväller urinledaren därav smärtan. Vad gör man åt det då? 2 alvedon morgon, 2 alvedon lunch, 2 alvedon middag, 1 alvedon 1 citodon kväll sa hon, varpå jag började störtböla ännu högre då jag insåg att min bebis kommer att komma ut fullfjädrad knarkare. Men det var tydligen ingen fara med det, det påverkar inte barnet överhuvudtaget tack o lov. Det är tydligen större påverkan på barnet att jag har ont och mår dåligt och blir stressad av det. Alltså är det bara börja knapra smärtstillande. Sista utvägen om det inte blir bättre alt om det blir värre är att sätta en kateter på njuren och därmed "kissa" i en påse. Nej tack hit med knarket! Så nu känns det psykiskt mycket bättre att veta vad som står på och slippa oroa mig för att bebis inte mår bra, för det gör han. Han hade hicka idag, ungefär 10 minuter hoppade min mage som att det var min egen hicka. Skitgulligt!

Jag är i 7:e månaden, v 29. 84 dagar kvar tills bebbe kommer.

Kroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm. En bjässe i magen alltså, börjar känna på de extra kilona nu, det är jobbigare och jobbigare att gå i trapporna. Känner mig som en fet gammal kärring ibland.

Purfärsking på magen. (lite större än normalt ja)





















Nog om detta, imorgon blir det Gröna Lund, ska bli fantastiskt roligt att gå runt och titta på alla urhäftiga karuseller och inte få åka ett skit mer än lysmasken ungefär. Vilken tur att jag inte gillar karuseller (not)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej gumman!
Skönt att få veta vad det var som va fel med ryggen. Tur att det inte va bebben. Har du semester nu? Själv har man ju fått lov att börja slita igen...usch! Hoppas att du hade det trevligt på gröna lund när du åkte lysmasken...fniss! Sköt om dig. Kram Marie