28 maj 2009

Recept på en gudomlig fisk och skaldjurslasangette som jag precis kokade ihop.

Eftersom att jag bara pyttsar i liten skvätt här och en liten skvätt är så är det supersvårt att lägga ut ett recept, så det är bra om man inte är helt lost i köket om man ska följa mitt recept. Men detta är superenkelt och smakar helt underbart! Testa NU!

Vickans skaldjurslasangette.

Du behöver:
400 g lax
250 g färskpasta (jag körde tagliatelle)
En stor näve skalade räkor. (och eller kräftstjärtar)
Ev lite riven stark ost (parmesan, västerbotten präst etc)
Till såsen:
Smör
mjöl
chilisås
riven pepparot på tub
mjölk och/el grädde
fiskfond (om det krisar så går det att köra en fisk-btärning)
dill
gräslök
vitpeppar

Till fraichetoppingen:
Senap
kaviar (kan bytas ut mot lite salt om man är allergisk)
citronsaft (färskpressad as always)
dill
creme fraiche
citronmayo.

Börja med såsen. Smält en stor klick smör, häll i lite mjöl och sedan (kanske 5 dl?) mjölk (och grädde om man vill det blir helt klart godare) Låt puttra ihop, blir den för stabbig så tillsätt mer mjölk den ska vara ganska lös. Tillsätt nu vitpeppar, salt, ca 1 tsk riven pepparrot, 1 msk fiskfond och kanske 5 msk chilisås och en massa dill och lite gräslök. Låt allt koka ihop och småputtra ett tag, smaka av och tillsätt mer av det som ev fattas.

Rör sedan ihop 1 burk creme fraiche, 1 msk kaviar, 3 msk senap en liten klick citronmayo för konsistensens skull och pressa över citronsaft och ha i dill. Smaka av, tillsätt ev salt och det som fattas.

Smörj en form, ha i färskpastan, laxen, och räkorna. Arrangera lite så att allt blandas. Häll på såsen och blir det för lite så spä med lite mjölk det ska NÄSTAN täcka pastan, ha inte i för mycket blött bara så det blir en enda sörja av alltihopa. Klicka på fraichen och riv över lite ost sen in i ugnen på ungefär 225 grader tills den är klar (ca 20 minuter tror jag)

Servera med en klyfta citron och ev lite skirat smör!

Inga kommentarer: