23 januari 2010

Nytt simpelt recept!

Nu ska vi äta plankstek, nu ska ni får receptet på plankan ala fam Bergström/Lindquist.

Mos:
Ingridienser:

Potatis
Grädde
Mjölk
Smör (riktigt smör)
Vitpeppar
Parmesan (en ost alltså)
Ägg(g)ula

Koka ett par potatisar tills de är klara. Värm en skvätt grädde och en skvätt mjölk i en kastrulle ett par minuter. Mosa ihop potatisen med äggulan mjölk-grädden och ha i parmesanost och smör tills du är nöjd med smaken. Ha i lite vitpeppar.

Ungsbakadakad rödlök. (istället för den klassiska tomaten)

Snitta halvvägs ner ett kors i en skalad rödlök. Öppna försiktigt upp löken och ha i MYCKET flingsalt i "sprickorna". Grädda på 200 grader i 20-40 minuter beroende på storlek.

Stek en bit kött (vi lyxade till det med oxfile) spritsa moset, ha på löken och lite sparris och pytsa in i ugnen för gratinering.

Servera med sparris och bea (vi har just nu chili-bea)

Mumsfillibabba!

1 kommentar:

mamma sa...

Det lät jätte gott man blir hungrig!
Kramar