28 augusti 2008

Torsdagslyx

Idag hade bebben bestämt sig för en smaskig 3 rätters. Då var det bara att sätta igång och fixa!

På menyn:

Förrätt, Avocado och kräftstjärtar i vitt vin, schalottenlök och senapsfraiche.











Varmrätt, Färsk lax på spenatbädd med västerbottenost och gräddsås. Serveras med färsk spenatpasta.




















Efterrätt, Chokladpudding med melongrädde.
(observera berget av bebiskläder i bakgrunden, jag håller på sorterar och tvättar)











Detta är VÄRLDENS enklaste 3 rätters och det bir HUR gott som helst kan rekommenderas om ni vill ha lite lyx men inte orkar anstränga er så enormt mycket. Det tar MAX 1 timme att förbereda och göra färdigt för severing. TESTA DETTA MÄNNISKOR!

Recept 2 pers.

Förrätt.
1 Avocado
1 liten burk kräftstjärtar
1 burk cremefraiche gourmét ( med smak av vitt vin, shalottenlök, senap)

Dela avocadon, gröp ur inehållet och skär upp det i småbitar. Blanda ihop allt och servera i de urgröpta skalen om du vill!

Varmrätt.
400 g lax (Köp FÄRSK lax hos en typ fiskhandlare, det är en jäddra skillnad och det är inte så farligt dyrt när man ska ha så lite.)
1 liten låda babyspenat eller vanlig spenat. (2-3 nävar spenat ungefär)
2 dl grädde (riktig vispgrädde, ingen jäddra minilightskit.)
En ganska stor bit västerbottenost

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en typ lasagneform, salta och peppra botten. Lägg i spenaten så att det täcker botten. Lägg på laxen, salta och peppra den. Häll grädden runt laxen och riv osten. Kör på ordentligt med ost! In i ugnen i 20 minuter, Klart!

Servera med färskpasta, den tar 3 minuter att koka och finns med spenat i. Det blir jättegott.

Efterrätt.
Chokladpudding
Cantaloupemelon
Grädde

Gör iordning puddingen. Vispa grädden riktigt hårt, precis så att den klarar sig från att bli smör. Dela melonen gröp ur köttet och skär det i bitar. Häll av allt vatten från melonbitarna i ett dukrslag och blanda sen ner bitarna i grädden. Servera i melonskalen om ni vill.

Smaklig måltid! :)


Inga kommentarer: