09 februari 2009

Middagstips.

ett litet recept som jag bara måste dela med mig av, en härlig fredagsmiddag.

I helgen åt vi fläskfilé med potatiskaka och supersmarrig sås. Testa!

Potatiskaka:

Du behöver: Potatis, lök, vitlök, smör, olja, ost.

Riv typ 10 potatisar potatis, 2 små lökar eller en stor och 1 vitlöksklyfta(kan uteslutas)

Stek blandningen med smör och lite olja tills allt blir mjukt och härligt salta peppra. Blanda sedan i 2 rejäla nävar valfri ost förslagsvis västerbotten, cheddar eller brännvinsost något av sorten starkare alltså. Rör ihop tills allt är smält och sätt det sedan i en form och platta till det blir kompakt. Låt kakan svalna en stund och innan servering så grillar du den i ugnen så att den får en fin färg.

Underbara såsen:

Du behöver: Sharlottenlök, kalvfond (touch of taste), dijonsenap, mjölk, mjöl.

Hacka scharlottenlöken fin fint, stek den i en REJÄL klick smör, blanda ungefär lika mycket mjölk som du vill ha sås (ta 2 lökar om du gör mycket sås) blanda i lite mjöl i mjölken och vispa ihop det och häll det sedan i pannan. Blanda i typ 3 msk kalvfond och 2 tsk dijonsenap. Koka ihop allting i MINST 5 minuter innan du smakar av. tillsätt mer kalvfond eller senap efter behov. SALTA INTE! Ju längre det kokar desto smarrigare blir det! Klart.

Fläskfile:

Skär och banka ut fläskfilen, pensla med olja kalvfond och salt. Stek tills klar.

Servera allt med rödvin helst!
Mummelimumms!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mmm det lät gått måste prova, tack för tipset.
älskar er puss o kram mamma o pappa

Anonym sa...

Mmm det lät gått måste prova, tack för tipset.
älskar er puss o kram mamma o pappa

Bickyns Blogg sa...

ja det är helt sjukt gott! Speciellt såsen mmmmmm! Älskar er med puss och kram